četrtek, 22. januar 2009

Passagen - Zone Ehrenfeld

Trenutno v Kölnu poteka teden notranjega oblikovanja z naslovom Passagen. Verjetno tega sploh ne bi opazila, če se četrt Ehrenfeld, kjer trenutno stanujem, ne bi spremenila v zbirališče oblikovalcev, umetnikov in takšnih ter drugačnih radovednežev.


In prav v ulici, kjer trenutno stanujem, kar mrgoli oblikovalskih agencij, delavnic, umetniških studiev ter novovzhajajočih blagovnih znamk in podjetij. Danes sem si malo pobliže ogledala Wohnzimmer, kjer imajo tako imenovano reciklirano pohištvo, Geschmackssachen, kjer prodajajo modne dodatke in dodatke za stanovanje iz filca in zanimive lestence ter lučke, na koncu pa še Kitsch Deluxe, kjer najdeš 1001 okrasek za stanovanje. Skratka, super! Hja, zgleda da tale moj okoliš in moja ulica pravzaprav sploh nista tako bad after all ...

Geschmackssachen

Kitsch Deluxe

Körnerstraße je torej ulica, kjer lahko najdemo retro, umetnost in kič, pa tudi jaz sem tam doma ... ;)

4 komentarji:

  1. O, fajn.
    Katere agencije pa so tam kaj?

    Jaz grem 9. 2. sicer v Duesseldorf, ker je v Essnu nek sejem, sem mislila, da bi se oglasila se v Kolnu, vendar mi ne bo zneslo :( Pa drugic. Je pa totalno zakomplicirano priti do tebe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej Manca, mogoče pa vseeno kako zrihtava. Koliko dni boš tukaj?

    OdgovoriIzbriši
  3. joj ta ulica pa zgleda hiper zanimiva! pa niso res vse te trgovine prav tam!?!? svetovno! bo res treba priti na obisk!
    moram moza nahecat! ;)*

    OdgovoriIzbriši
  4. Masa, priletimo do Duesseldorfa v pon. 9. 2., gremo s kombijem do Essna, potem pa se obrnjena zgodba ponovi v cetrtek zvecer, 12. 2. Niti ne vem, kako dalec/blizu je Koln, ce bi se kak vecer dobili, ali je to predalec?

    OdgovoriIzbriši