četrtek, 22. januar 2009

Cantuccini

Ste me prosili in voila ... Sem uspela prevesti recept za italijanske piškote cantuccini. Za pripravo potrebujete:
  • 200 g narezanih mandljev
  • 1 bio limono
  • 2 jajci
  • 250 g sladkorja
  • 30 g vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 500 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 10 gramov masla

V ponvi najprej ¨na suho¨ prepražite mandlje. V veliki posodi dobro premešajte 2 rumenjaka, 250 gramov sladkorja in tri jedilne žlice vanilijevega sladkorja. Iz dveh beljakov stepite sneg, ki ste mu dodali ščepec soli. Nato sneg primešajte masi rumenjakov in sladkorja. Dodajte prepražene mandlje in nastrgano lupino limone. Pozor - kupite bio limono! 500 gramov moke zmešajte s pecilnim praškom in dodajte zmesi. Vse skupaj zgnetite v gladko maso.



Testo oblikujte v dolg svaljek in položite v pekač, ki ste ga pred tem dobro namazali z maslom. Pečico segrejte na 175 stopinj in pecite 10 minut.


Še toplo narežite na približno centimeter debele rezine in pustite, da se piškoti ohladijo. Nasvet: cantuccini se odlično priležejo k desertnim vinom, poskusite lahko z ledenim vinom ali šerijem.


Veliko užitkov pri peki in poskušanju cantuccinov!

1 komentar:

  1. Pridi se smučat, mamo tooooolk snega.
    LP ZB

    OdgovoriIzbriši